Vragenvuur over 1 miljoen voor Windesheim

Lelystad 27 september 2016
De gemeenteraad van Lelystad had dinsdagavond veel vragen over de 1 miljoen euro die hogeschool Windesheim de afgelopen jaren van de gemeente heeft ontvangen. Raadsleden wilden weten wat Windesheim voor het onderwijs heeft gedaan in ruil voor dat geld. Ook werd er gevraagd of het nog mogelijk is het geld terug te krijgen zonder juridische stappen.

Bij de raadsvergadering over de samenwerking tussen de gemeente en Windesheim waren vertegenwoordigers van de hogeschool en onderwijswethouder Elly van Wageningen aanwezig.

Zes jaar geleden trok Lelystad geld uit voor een lesplaats van de hogeschool in de provinciehoofdstad. Die kwam er niet. Volgens Windesheim komt dat door te weinig doorstroming van leerlingen uit Lelystad naar hbo-opleidingen.

Onderwijswethouder Elly van Wageningen stelt voor het geld niet terug te vragen. Volgens haar heeft Lelystad belang bij een goede relatie met Windesheim vanwege de vestiging van die hogeschool in Almere. Windesheim zou namelijk prima samenwerken met het onderwijs in Lelystad om de doorstroming van leerlingen naar het hoger onderwijs te bevorderen.

Het Windesheim laat weten dat het terugvragen van het miljoen zou betekenen dat de ontwikkeling van de school vertraging oploopt en dat er dan niet meer optimaal wordt ingespeeld op de situatie in Lelystad. 

Door gebrek aan tijd werd de discussie dinsdagavond vroegtijdig gestaakt. Binnenkort praat de gemeenteraad verder over de kwestie.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer