Deel museum Nieuw Land mogelijk dicht

Lelystad 2 oktober 2016
Achterstallig onderhoud in buis
Een deel van museum Nieuw Land in Lelystad gaat vanwege achterstallig onderhoud mogelijk dicht voor het publiek. In een interne mail schrijft directeur Hans Maris van het museum dat een deel van de buis zo snel mogelijk wordt afgesloten. Die buis vormt de eerste verdieping van het gebouw

In een reactie benadrukt Maris dat de buis niet onveilig is. Volgens hem werken bepaalde interactieve onderdelen van de permanente tentoonstelling niet meer. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om lampen die niet meer oplichten.

Ook is volgens hem nog niet honderd procent zeker dat het gedeelte dichtgaat. Inmiddels zou duidelijk zijn dat bezoekers zich niet storen aan de gebreken. Bovendien is het uitzicht vanuit de buis schitterend, aldus Maris. 

De laatste tijd is er veel aandacht voor het Nieuw Land Erfgoedcentrum vanwege financiële problemen. Het is de bedoeling dat Nieuw Land volgend jaar met de Bataviawerf en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed opgaat in Batavialand. Voor die tijd moeten de geldproblemen van het erfgoedcentrum zijn opgelost, omdat het anders ten koste gaat van de nieuwe organisatie.   
© omroep flevolandsitemap | disclaimer