Eerste duimsticker voor goed toegankelijk eetcafé

Almere 5 oktober 2016
Eetcafé Bobbie Beer heeft als eerste horecagelegenheid  in Almere een duimsticker gekregen. Die geeft aan dat het restaurant goed toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Het gaat om een initiatief van de Stichting Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA), de stichting Abri, die zich inzet voor verstandelijk gehandicapten, en de gemeente Almere. De sticker werd opgeplakt door wethouder René Peeters.

Duimsticker gaat vaker opduiken 
De duimsticker wordt juist nu geïntroduceerd omdat het de Week van de Toegankelijkheid is. Het is de bedoeling dat meer openbare gebouwen in het Stadshart de sticker krijgen. Mensen met een beperking, zoals rolstoelers en scootmobielers, kunnen zo direct bij de ingang zien dat een gebouw makkelijk toegankelijk is.

De gebouwen moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo moet een horecagelegenheid een toilet hebben dat geschikt is voor mensen met een beperking. Winkels moeten goed begaanbaar zijn voor mensen in een rolstoel. Een medewerker van de SOGA controleert de gebouwen, voor de duimsticker wordt uitgedeeld.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer