Moskee Omar Ibn Al Khattab woest op SBS6

Almere 10 oktober 2016
De moskee Omar Ibn Al Khattab in Almere Buiten is woest op het SBS6-programma Undercover in Nederland. In dat programma was zondagavond te zien hoe in een andere Almeerse moskee, de Al Raza moskee, een imam op het punt stond een illegaal religieus huwelijk te sluiten. 

Verkeerde adres
Doordat er aan het team van Undercover in Nederland in eerste instantie een verkeerd adres was doorgegeven, kwamen de programmamakers in de Omar Ibn Al Khattab-moskee terecht. Daar kwamen ze er achter dat ze op een andere locatie moesten zijn. 

Fel tegen illegale huwelijken
Het veelvoudig tonen van het moskeegebouw en het binnentreden ervan met een undercover camera heeft volgens het moskeebestuur veel schade aangericht. De moskee benadrukt fel tegen het afsluiten van illegale huwelijken te zijn.

"Onze goede naam en imago zijn aangetast en wij worden dankzij het programma direct geassocieerd met het afsluiten van illegale huwelijken, iets wat onterecht is." zo reageert de moskee in een verklaring. 

Rectificatie
Omar Ibn Al Khattab eist een rectificatie van SBS6 en Undercover in Nederland en overweegt verdere juridische stappen te nemen.

Onderzoek
De handelwijze van de Al Raza moskee wordt inmiddels onderzocht door de politie en het Openbaar Ministerie.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer