Zebrapad voor Coming Out Dag bij station

LELYSTAD • Ma 10 oktober 2016 | 18:37 • Maandag 10 oktober 2016 | 18:37
Een opvallend fenomeen in het centrum van Lelystad: een enorm gekleurd zebrapad is geschilderd op het Stationsplein. Dat is gebeurd in het kader van de internationale Coming Out Dag, 11 oktober.

Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen.

Feestelijke opening door wethouder
Het regenboogpad in Lelystad wordt dinsdag om 13.30 uur feestelijk geopend door wethouder Janneke Sparreboom. Aansluitend houden FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en Bureau Gelijke Behandeling Flevoland een minisymposium over LHBT (Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen, Transgenders) en werk.

In 2009 riep de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk 11 oktober uit tot Nationale Coming-Outdag. Meerdere gemeenten in Flevoland besteden aandacht aan deze speciale dag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel