Provincie tegen viaduct over Meerkoetenweg

LELYSTAD • Di 11 oktober 2016 | 11:55 • Dinsdag 11 oktober 2016 | 11:55
De provincie vindt het niet nodig dat er een ongelijkvloerse kruising komt bij de Meerkoetenweg en de nieuw aan te leggen verbindingsweg naar Lelystad Airport. Dat stelt het college van Gedeputeerde Staten. 

Boeren zijn bang voor gevaarlijke situaties als landbouwverkeer en verkeer naar en van het vliegveld elkaar op de ongelijkvloerse kruising tegenkomen. Ook voor fietsers is de kruising gevaarlijk. Omwonenden willen het liefst een apart viaduct over de nieuwe weg of in elk geval verkeerslichten, zo hebben ze aangegeven in reacties op het wegontwerp.

Rotonde is mogelijkheid
De provincie stelt dat de verkeersdrukte op de weg dusdanig wordt, dat een gelijkvloerse kruising zonder verkeerslichten volstaat. Onderzocht wordt nog hoe die er uit komt te zien. Een rotonde behoort tot de mogelijkheden. In het geval van een traditionele kruising wil de provincie de rijbanen scheiden, zodat fietsers veilig kunnen oversteken. Een viaduct is ongewenst, omdat de provincie dit dan ook elders zou moeten toestaan.

Als de weg er eenmaal ligt, zal wel worden gekeken of er niet te veel sluipverkeer over de Meerkoetenweg gaat. Mogelijk volgen daarna aanvullende maatregelen.

Provinciale Staten praten donderdagavond tijdens de statencommissie Economie over de kruising.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel