Lokale omroep koopt sportmagazine van voorzitter

Almere 12 oktober 2016
De Almeerse lokale omroep Media036 heeft voor 25.000 euro het magazine Sport036 overgenomen van Willem Miermans. Miermans is zelf de voorzitter van de lokale omroep. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2015 dat onlangs is vrijgegeven door de gemeente.

Het sportmagazine is een tijdschrift en een website waarop maandelijks een pdf-bestand verschijnt met artikelen over sport in Almere. In het jaarverslag wordt geen verdere toelichting gegeven op de aankoop. Miermans wil geen vragen beantwoorden van Omroep Flevoland. 

Voldaan aan de wet
Volgens de Mediawet mag een omroep naast radio en tv maken ook een blad uitgeven. Het Commissariaat voor de Media laat desgevraagd weten dat het op de hoogte is gesteld van de verkoop van het blad aan de omroep. Volgens het Commissariaat heeft Media036 daarmee voldaan aan de wet.

Positief
Media036 krijgt een jaarlijkse subsidie van 47.000 euro van de gemeente Almere. Uit het jaarverslag blijkt dat de omroep 2015 met een positief resultaat afsluit. 

Dagelijks nieuws
De Almeerse omroep zendt dagelijks radio- en televisieprogramma's uit. Dit najaar verwacht Media036 te kunnen starten met een dagelijks tv-journaal Nieuws036. Miermans zegt hiervoor hulp te krijgen van 'de coördinator van het landelijke NOS Journaal'.  

De NOS zegt in een reactie dat het verhaal van Miermans niet klopt. Er is geen samenwerking met de lokale omroep. Bij Media036 was drie maanden lang een freelance journaliste als vrijwilliger actief. Zij werkte toen ook als freelancer bij de NOS. In augustus is ze gestopt bij de Almeerse omroep. Er is nooit sprake geweest van hulp vanuit het Journaal.

Schriftelijke vragen
De Almeerse PVV laat weten schriftelijke vragen te hebben gesteld over de situatie: 


© omroep flevolandsitemap | disclaimer