Pampushout ondergaat metamorfose

Almere 18 oktober 2016
Het Pampushout in Almere Poort wordt tot eind volgend jaar omgetoverd tot een bos met veel meer beleving voor bezoekers. Zo komt er onder meer een kleine horecagelegenheid.

Volgens boswachter Hans Boekhoff is in Pampushout de nieuwe strategie van het 30-jarige Flevo-landschap goed zichtbaar. De organisatie beheert en onderhoudt niet alleen terreinen, maar nodigt inwoners uit om met activiteiten meer reuring in het bos te brengen.

Gekapt
Het Pampushout is in 1978 aangelegd als populierenbos. Aan de zuidkant grenst nu het nieuwe stadsdeel Poort. In de toekomst wordt ten noorden Almere Pampus gebouwd. Daarmee wordt het een echt stadsbos. De afgelopen maanden is er flink gekapt. Een strook van anderhalve kilometer lengte dwars door het Pampushout is vrijgemaakt. Hier komt een nieuwe wandelroute met verschillende soorten bomen, waaronder de prunus en esdoorn.

Plukbos
Een andere strook verbindt straks Poort met Pampus. Hier komt het plukbos, met tal van bomen en struiken met eetbare vruchten. In het open gebied 'De Kiem' is kleinschalige horeca gepland, die naar verwachting in het voorjaar van 2018 open gaat.

Flevo-landschap verwacht nog heel 2017 bezig te zijn met het aanplanten van nieuwe bomen en de aanleg van nieuwe wandelpaden.
 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer