'Korrels in kunstgras voldoen aan milieukeurmerk'

ALMERE • Do 13 oktober 2016 | 11:18 • Donderdag 13 oktober 2016 | 11:18
In de kunstgrasvoetbalvelden in Almere zitten alleen rubberkorrels die zijn goedgekeurd door de stichting Milieukeur. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van Almere aan de gemeenteraad, naar aanleiding van een uitzending van het televisieprogramma Zembla. Daarin werd aandacht besteed aan gezondheidsrisico's van rubbergranulaat dat in de kunstgrasvelden is verwerkt.

Volgens het college zijn er in Almere 14 kunstgrasvoetbalvelden die zijn ingestrooid met deze rubbergranulaat-korrels. Omdat het gebruikte rubber voldoet aan de milieu- en gezondheidseisen is er volgens b en w geen reden om er niet op te sporten. Wel houdt het college nader onderzoek van het RIVM naar de rubberkorrels nauwlettend in de gaten.

Op Almeerse kunstgrasvelden voor andere sporten zijn andere materialen gebruikt. Ook op de trapveldjes op playgrounds is geen rubbergranulaat gebruikt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel