MC Groep geeft openheid over behandeltarieven

Flevoland 14 oktober 2016
De MC Groep, met vestigingen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk, heeft alle behandeltarieven die zijn afgesproken met zorgverzekeraars op haar website gezet. Het ziekenhuis geeft daarmee gehoor aan een oproep van de Consumentenbond. Die vroeg eerder dit jaar om meer openheid te geven over de kosten van behandelingen.

De Consumentenbond heeft verheugd op de stap gereageerd. De MC Groep is volgens haar het eerste Nederlandse ziekenhuis dat de tarieven openlijk zichtbaar op de website plaatst. 

De tarieven die het Flevoziekenhuis in Almere en het Antoniusziekenhuis in Emmeloord met verzekeraars hebben afgesproken, worden voorlopig niet openbaar. Net als veel andere Nederlandse ziekenhuizen aarzelen zij om de bedragen uitgesplitst bekend te maken. Dit omdat de tarieven onderdeel uitmaken van een totaalpakket van honderden behandelingen, waarover jaarlijks met verzekeraars een afspraak wordt gemaakt.

Volgens de ziekenhuizen kan dit betekenen dat op sommige behandelingen wat geld toe moet worden gelegd, terwijl aan andere behandelingen iets wordt verdiend. Door de onderhandelde tarieven uit te splitsen, kan volgens de ziekenhuizen een vertekend beeld van de werkelijke kosten ontstaan.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer