Onderzoek naar meer ligplaatsen voor bootjes

FLEVOLAND • Do 27 oktober 2016 | 9:56 • Donderdag 27 oktober 2016 | 9:56
Provinciale Staten willen dat Flevolanders hun pleziervaartuigen toch in provinciale wateren kunnen afmeren. Het college van Gedeputeerde Staten moet onderzoeken hoe er meer ligplaatsen kunnen komen zonder dat er onveilige situaties ontstaan.

De provincie verbiedt de pleziervaart sinds vorig jaar om in Flevolandse vaarten aan te meren, omdat dat de binnenvaart hindert. Ook zouden de boten in de weg liggen bij het onderhoud van oevers. Maar Provinciale Staten vinden dat beleid te streng. In Noordoostpolder leidde het verbod op afmeren van boten eerder tot hevig protest. 

Een motie van 50PLUS in de Staten waarin om een onderzoek wordt gevraagd, werd woensdagavond door alle partijen gesteund. Volgens 50PLUS meren sommige Flevolanders al tientallen jaren zonder problemen hun bootje af bij hun woning. De partij zegt dat veel inwoners zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid en het onderhoud. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel