Onduidelijkheid over Lelycentre duurt voort

Lelystad 2 november 2016
Het duurt nog zeker een half jaar voordat duidelijk is of en welke leegstaande kantoren in het Lelycentre in Lelystad kunnen worden omgebouwd tot appartementen. De gemeenteraad wil de tijd nemen en zich niet onder druk laten zetten.

Dat bleek dinsdag in een raadsbijeenkomst. Vastgoedeigenaar Martijn van Riet van MKB Group beklaagde zich er opnieuw over dat de gemeente erg traag is met een besluit. Hij zegt al 14 maanden te wachten op toestemming om leegstaande kantoren aan het Maerlant op te knappen tot circa honderd appartementen.

PvdA, VVD en Inwonerspartij zijn het met wethouder Fackeldey eens dat er te veel appartementen op de markt dreigen te komen als het plan van MKB Group door gaat. De partijen willen daarom dat de effecten van de plannen zorgvuldig in kaart worden gebracht. De SP vreest dat er hierdoor helemaal niets gebeurt.

De wethouder gaat de komende tijd nogmaals met alle indieners van plannen in gesprek. In februari informeert hij de raad over de stand van zaken, maar een definitief besluit is niet voor mei te verwachten.

Overigens wil Woonzorg Flevoland in het Lelycentre in Lelystad 41 appartementen voor hulpbehoevende ouderen realiseren. De zorginstelling is over een plan in gesprek met de gemeente.

 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer