Boze waterrecreanten richten vereniging op

Almere 1 november 2016
Boze waterrecreanten van het Weerwater in Almere hebben dinsdag de belangenvereniging Haddock Watersport Recreanten opgericht. Ze willen antwoord op de vraag of ze wel of niet weg moeten door de komst van de Floriade in 2022. 

Slechte communicatie 
Er kwamen ongeveer honderd leden naar de oprichtingsvergadering. Het gaat om mensen die een bootje en een ligplaats in jachthaven Haddock hebben. Al jaren verkeren ze in onzekerheid of ze er mogen blijven. Ze verwijten de gemeente slechte communicatie.

Grimmige sfeer
Wethouder Tjeerd Herrema was ook aanwezig en gaf een presentatie. Tijdens de avond ontstond een grimmige sfeer. De aanwezigen kregen van de wethouder veel informatie over de Floriade maar geen antwoord op die ene prangende vraag: kan ik hier blijven liggen met mijn bootje? 

Prangende vraag niet beantwoord
"We krijgen biologieles maar u geeft geen antwoord op de vraag," riep een aanwezige tegen de wethouder. Herrema kon op zijn beurt alleen maar zeggen dat de gemeenteraad moet besluiten over de toekomst van de jachthaven en zijn leden. 
De eigenaar van jachthaven Haddock, Philippe van Thiel, begreep de emoties van zijn klanten. "Er moet nu wel hard aan getrokken worden om wat te bereiken. Ik ben heel positief over de oprichting van deze vereniging, dat is een enorme steun in de rug."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer