"Project Politiekids verder uitbreiden over Lelystad"

Lelystad 2 november 2016
De politie wil het project Politiekids graag verder uitbreiden in Lelystad. Bij het project helpen kinderen tussen de 6 en 11 jaar agenten om de leefbaarheid in woonwijken te verbeteren.

Het project is een initiatief van Politie Flevoland, Welzijn Lelystad, het Sportbedrijf, woningcorporatie Centrada en de gemeente Lelystad. De eerste twintig kinderen zijn in maart begonnen in de Waterwijk. Een half jaar lang kregen zij trainingen. Ook liepen ze mee met de politie tijdens verkeerscontroles, leerden ze van alles over inbraakpreventie en kregen ze te horen hoe je de bewoners het beste kunt aanspreken.

Resultaten boven verwachting
Woensdagmiddag werd een tweede groep van ruim 20 Politiekids beëdigd. Er waren ruim twee keer zoveel aanmeldingen en voor een plek moest geloot worden. Volgens initiatiefnemer Edwin Wietsma van Politie Flevoland zijn de resultaten van Politiekids boven verwachting. Van ouders hoort Wietsma dat het gedrag van hun kinderen positiever is geworden. Ze zijn na een half jaar politietraining weerbaarder, fitter en merken onveilige situaties in de wijk op.

De politie merkt zelf dat ze nu op een goede manier in contact komt met kinderen in een wijk waar de situatie onveilig is. Deze kinderen kijken nu ook een stuk positiever aan tegen het werk van de politie. 

Meer geld nodig
Wietsma wil nu dat het project verder over Lelystad wordt verspreid, maar daarvoor is extra geld nodig. Nu heeft de gemeente er zo'n 12.000 euro voor vrijgemaakt. Mocht dat extra geld er niet komen, houdt het project Politiekids na deze lichting kinderen op.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer