Nieuw team moet meer grond verkopen

Almere 6 november 2016
Gemeente trekt er 8 ton voor uit
De gemeente Almere zet een nieuw verkoopteam op, dat de komende twee jaar moet proberen om meer bedrijfsgrond te verkopen. Almere heeft de afgelopen jaren nauwelijks grond aan bedrijven verkocht en daardoor flinke verliezen geleden.

Het nieuwe team maakt deel uit van de afdeling Economische Zaken. Een marketingmedewerker en drie verkopers gaan actief langs bedrijven om ze over te halen naar Almere te komen. De gemeente trekt de komende twee jaar bij elkaar acht ton voor het team uit.

Lijstje
Volgens wethouder Mark Pol is er inmiddels al een lijstje van bedrijven dat interesse heeft getoond. Bedrijven hebben vaak eerst gekeken of ze in bestaande panden terecht konden. Nu daarin minder keuze is, richten zij zich op nieuwbouwkavels op onder meer Lagekant en Gooisekant.

MKB
Ook het gevestigde midden- en kleinbedrijf wordt gepolst of het nieuwbouwplannen heeft. Juist het zittende bedrijfsleven heeft dit jaar in Flevoland en ook Almere voor extra banen gezorgd.
Wethouder Pol kan niet zeggen hoeveel grond het nieuwe team de komende twee jaar moet verkopen. Soms gaat er enkele jaren overheen voordat een bedrijf daadwerkelijk besluit tot nieuwbouw. 

Hectare
Almere verwacht dat de grondverkoop in 2016 nog wel tegenvalt en minder zal zijn dan één hectare, die in 2015 werd verkocht. In 2014 ging met om 0,3 hectare, het slechtste jaar in lange tijd. In 2012 werd er 4,7 hectare verkocht.
De gemeente heeft de afgelopen jaren enkele keren besloten om bepaalde bedrijfsgrond niet meer in ontwikkeling te nemen. Bij elkaar is er 391 hectare grond uit de plannen gehaald en voor 63 miljoen euro als verlies afgeboekt op de begroting. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer