'Zorg dat er weer jongerenwerkers komen'

Lelystad 7 november 2016
Een meerderheid in de Lelystadse gemeenteraad wil dat er weer echte jongerenwerkers in de stad aan de slag gaan. Een voorstel van de ChristenUnie en GroenLinks krijgt brede steun.

Het jongerenwerk met straatwerkers en jongerenlokalen is de afgelopen jaren in Lelystad wegbezuinigd. De politie heeft aangegeven hierdoor oren en ogen op straat te missen om jongeren na schooltijd in de gaten te houden. De ChristenUnie en GroenLinks denken dat jeugdwerkers kunnen helpen voorkomen dat jongeren aan de drugs raken of radicaliseren.

Jeugdpreventiewerkers
Het college van B en W wil volgend jaar twee zogeheten jeugdpreventiewerkers inzetten om jongeren aan te spreken op hun gedrag. De ChristenUnie en GroenLinks vinden dat preventiewerkers niet diep genoeg doordringen tot probleemjongeren. Daarom pleiten zij voor gespecialiseerde jongerenwerkers en willen ze hiervoor extra geld beschikbaar stellen.

Jongerenlokaal
Daarnaast zien ze de fracties graag dat er in de stad enkele plekken terugkomen waar de jongerenwerkers en jeugd terechtkunnen. In elk geval in het stadshart moet er een jongerenlokaal komen. Dat kan bijvoorbeeld in leegstaande gebouwen. 

Meerderheid
Het voorstel van de ChristenUnie en GroenLinks wordt ingediend met de PvdA, het CDA, D66 en de SP. Daarmee is er een meerderheid in de gemeenteraad. Die bespreekt vanavond de begroting voor 2017. Volgende week dinsdag wordt in het tweede deel van de vergadering over het voorstel gestemd.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer