Buslijnen 21 en 22 blijven rijden

Dronten 17 november 2016
Buslijnen 21 en 22 blijven definitief rijden in Dronten. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben dit in een brief meegedeeld aan het college van burgemeester en wethouders van Dronten.

De stadsdienst is in 2012 als proef gestart na de opening van de Hanzelijn, als aansluiting op de treinen van en naar Lelystad en Zwolle. Wethouder Verlaan is blij dat de verbindingen blijven: "De stadsdienst is een succes. Ik ben dan ook zeer verheugd dat de provincie dit ziet."

Meer reizigers
In eerste instantie was er sprake van een tijdelijke voorziening, maar uit onderzoek van de Provincie Flevoland blijkt dat het aantal reizigers op deze busverbindingen de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid. In 2015 werd ruim 93.000 keer gebruik gemaakt van deze voorziening. Terwijl dat in 2013 nog 83.000 keer was.

Geen aansluiting 
De lijnen sluiten na een verandering in de dienstregeling niet meer goed aan op de trein richting Lelystad. Dit blijft zo omdat het teveel geld kost om de bus vaker te laten rijden. Uit een recent onderzoek blijkt volgens gemeente Dronten dat de meeste reizigers richting Zwolle gaan en daarom wordt vooral op die aansluiting ingezet. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer