Almere betreurt stuklopen bed-bad-broodoverleg

Almere 21 november 2016
In Flevoland worden uitgeprocedeerde asielzoekers op 12 plekken opgevangen
De gemeente Almere betreurt het dat er geen landelijk akkoord is bereikt over de bed-bad-broodregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De Vereniging Nederlandse Gemeenten kwam er niet uit met staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie. Die stopt nu met de financiële ondersteuning van de gemeentes die deze opvang bieden.  

Almere is de gemeente die namens Flevoland het woord voert in deze discussie. Volgens een woordvoerder zijn er in de provincie twaalf plekken waar bed-bad-brood wordt aangeboden. Die opvangplekken zitten allemaal vol met uitgeprocedeerde asielzoekers. De gemeentes kunnen het geld van het Rijk dan ook goed gebruiken. 

Wat het dichtdraaien van de geldkraan betekent, is nog niet duidelijk. De opvanglocaties zijn nu nog open. Almere hoopt dat de VNG en het Rijk opnieuw in gesprek gaan om alsnog een akkoord te bereiken. Het probleem is te complex om per regio op te lossen.

Volgens staatssecretaris Dijkhoff is het overleg stukgelopen omdat een aantal gemeentes de eigen opvang niet wilde sluiten. Het kabinet wil op acht plaatsen in Nederland een 'sobere opvang'. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer