Meer tijd nodig om verkoop kasteel af te ronden

Almere 22 november 2016
"Het is een complexe zaak, die tijd nodig heeft."
Ton Theunis, initiatiefnemer van themapark WitchWorld, krijgt langer de tijd om geld bij elkaar te krijgen om het kasteel in Almere te kopen. Dat hebben de initiatiefnemer en eigenaar van het kasteel, Gravin BV, afgesproken.

Gesprekken met potentiële investeerders verlopen voorspoedig, verklaart Theunis. "Er is serieuze interesse van buitenlandse investeerders", laat hij weten. Welke investeerders dat zijn en waar zij vandaan komen, wil de initiatiefnemer niet loslaten: "We doen dingen onder de radar, ik kan daar niets over zeggen." 

Complexe zaak
Eigenaar van het kasteel, Gravin BV, zegt dat de contacten met Theunis intensief zijn. Jaap Kevelam van Gravin BV: "Ik ben nauw betrokken bij de gesprekken met investeerders. Het is een complexe zaak, die tijd nodig heeft. Daarom hebben wij de termijn waarop de financiering rond moet zijn, verlengd."

Positief
Volgens Kevelam is er alle begrip voor het trage proces. "Daarom hebben wij ook geen fatale datum afgesproken. Al komt er natuurlijk een moment waarop er een besluit moet worden genomen." In de tussentijd is Gravin niet bezig met andere plannen voor het kasteelgebied. "Wij zijn nog positief over een goede afloop."

Stapje voor stapje
Theunis geeft toe dat het een spannend proces is. "Als we kijken naar onze plannen, dan liggen we op schema." Het idee is om het park in 2019 te openen. "Maar dat kan ook 2020 worden. Het gaat stapje voor stapje. Ik weet dat mensen bepaalde verwachtingen hebben. Maar voor je met vrachtwagens kunt gaan rijden, moet je veel papierwerk verrichten." 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer