"Kaalslag sierstruiken door nieuw snoeibeleid"

Almere 23 november 2016
De sneeuwbes laat zich ook in de winter van zijn mooiste kant zien, maar Bep van Mil in Almere Haven zal de komende maanden niet van deze struik kunnen genieten. De gemeente heeft de boompjes vlakbij haar woning volgens Van Mil 'liefdeloos' gesnoeid. 

Meeste groen weg
De sierstruikjes hebben de vorm gekregen van blokhagen. Zonde, vindt van Mil. "De sneeuwbes houdt de hele winter zijn blad, maar het meeste groen is deze herfst weggesnoeid. Dat groeit voorlopig niet meer aan. De snoeibeurt heeft ook gevolgen voor de witte besjes. Normaal gesproken zijn die een vaste winterkost voor vogels, maar ze zullen nu niet of nauwelijks aangroeien.

Bezuiniging
Navraag bij de gemeente leerde volgens Van Mil dat de nieuwe aanpak een gevolg is van bezuinigingen op het groenonderhoud. Ze is daarover verbolgen, vooral omdat bewoners wordt gevraagd de handen uit de mouwen te steken in het openbare groen. Van Mil zelf snoeit bijvoorbeeld als vrijwilliger in de rozentuin in de buurt.

De Almeerse kan het ook niet rijmen met de groene ambities van de gemeente en de komst van de Floriade in 2022. Ze heeft in een brief aan de gemeenteraad haar beklag gedaan.

Vragen aan college 
GroenLinks heeft naar aanleiding van de brief vragen gesteld aan burgemeester en wethouders. Zolang die vragen niet zijn beantwoord, wil de gemeente niet reageren. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer