Pluimveebedrijf met 21.000 kippen geruimd

BIDDINGHUIZEN • Zo 27 november 2016 | 19:33 • Zondag 27 november 2016 | 19:33
Een tweede pluimveebedrijf in Biddinghuizen is geruimd in verband met de vogelgriep. De 21.000 kippen op het bedrijf zijn gedood. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Maandag worden de dieren bij het bedrijf weggehaald.

Het pluimveebedrijf is uit voorzorg geruimd omdat het binnen 1 kilometer ligt van het eendenbedrijf aan de Alikruikweg waar de besmettelijke variant van de vogelgriep is gevonden. Dat bedrijf werd zaterdag geruimd. Of er op het bedrijf waar de kippen zijn geruimd ook vogelgriep heerst, is nog niet duidelijk.

Controle en transportverbod
Drie pluimveebedrijven die binnen een straal van drie kilometer van het besmette bedrijf zitten, zijn dit weekend gecontroleerd op vogelgriep. Maandag komt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit met de uitslag daarvan. 

In een straal van 10 kilometer rond het besmette eendenbedrijf geldt sinds zaterdag een transportverbod. Dat betekent dat er geen pluimvee, eieren en mest mogen worden vervoerd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel