Komst 'Polenpark' stap dichterbij

LUTTELGEEST • Di 29 november 2016 | 11:01 • Dinsdag 29 november 2016 | 11:01
De komst van 300 arbeidsmigranten naar Luttelgeest is een stapje dichterbij gekomen. Uitzendbureau Level One wil aan de Kuinderweg zo'n 150 huisjes bouwen om arbeiders te huisvesten. Er lijkt een meerderheid te zijn voor dit plan in de gemeenteraad Noordoostpolder.

Maandagavond is besloten dat de plannen verder uitgewerkt kunnen worden. In maart volgend jaar wordt er definitief een knoop doorgehakt door de gemeenteraad. 

Het gaat om logiesgebouwen, een recreatiegebouw en een woning voor de beheerder. Daaromheen moet groen komen. Mensen uit de omgeving zijn gevraagd om een mening te geven over de plannen. Zij staan er positief tegenover, maar Level One moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo willen ze onder andere dat er een meldpunt komt waar bijvoorbeeld overlast kan worden gemeld.

Het complex komt naast het kassengebied van Luttelgeest en grenst aan het asielzoekerscentrum. Door uitbreidingen van tuinbouwbedrijven, verwacht Level One dat er genoeg werk is voor de 300 arbeidsmigranten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel