Cipier vecht ontslag aan bij rechter

Lelystad 29 november 2016
Een cipier die in de gevangenis in Lelystad werkte vecht zijn ontslag aan bij de rechter in Utrecht. De man werd ontslagen door het bestuur van de penitentiaire inrichting omdat hij in zijn vrije tijd voorzitter is van motorclub Black Sheep

Black Sheep
De motorclub Black Sheep was de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws wegens onderzoeken naar criminele activiteiten van leden. Volgens de club zijn er inderdaad leden met een crimineel verleden maar is de club op zichzelf geen criminele organisatie. Justitie deed onderzoek naar criminele motorclubs en bevestigt dit in een brief van afgelopen oktober; Black Sheep is geen criminele organisatie. 

Motorclub als hobby
De directe collega's en leidinggevenden van de cipier wisten van zijn hobby. Hij vertelde er veel over bleek tijdens de zitting in Utrecht. Twee van zijn leidinggevenden werden opgeroepen als getuigen en vertelden dat zowel aan de koffietafel als in officiële gesprekken gesproken is over de motorclub. De cipier was al lid van een andere motorclub toen hij in 2002 als gevangenenbewaarder begon en daarom zagen zijn leidinggevenden geen reden om de gevangenisdirecteur in te lichten. 

Betrouwbaarheid in gevaar
De gevangenisdirecteur vindt dat de cipier hem had moeten vertellen dat hij voorzitter was geworden van Black Sheep. Juist omdat die motorclub negatief in het nieuws was gekomen vanwege vermeende criminele activiteiten van een aantal leden. De directeur zegt dat de betrouwbaarheid van de collega's en de gevangenis in gevaar kwam omdat de boven- en onderwereld door elkaar gingen lopen. Daarom was ontslag noodzakelijk. 

Cipier wil baan terug
De cipier houdt vol dat hij zich van geen kwaad bewust was en dat zijn leidinggevenden op de hoogte waren van zijn lidmaatschap van Black Sheep. Hij eist dan ook zijn baan terug. Of dat gaat gebeuren wordt over zes weken duidelijk. Dan doet de rechtbank uitspraak. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer