Sportschoolhouder wanhopig door mogelijke uitzetting

Zeewolde 1 december 2016
Eigenaar Alex van Suffelen van sportschool Alex Athletics in Zeewolde is de wanhoop nabij. Hij moet van de gemeente zijn pand aan de Marsweg verlaten, terwijl hij daar nog maar net begonnen is. De ondernemer voelt zich vermorzeld tussen de stenen van de ambtelijke molen.

Toestemming
Volgens het college van burgemeester en wethouders past de sportschool niet in het bestemmingsplan. Het pand staat op bedrijventerrein Planetenveld en dat is bestemd voor lichte bedrijven en maatschappelijke voorzieningen. Daar valt een sportschool volgens het college niet onder.
Van Suffelen zegt dat hij zijn bedrijf in juni aan de Marsweg begon, nadat hij van een ambtenaar te horen kreeg dat een sportschool op deze locatie toegestaan is. Bovendien zitten er nog twee andere sportscholen op het bedrijventerrein. 

Plotseling besluit
In eerdere gesprekken met de gemeente is volgens de sportschoolhouder wel aangegeven dat het een probleem is dat er te weinig parkeermogelijkheden zijn. In een zeer recente mail die Omroep Flevoland heeft ingezien zegt de gemeente nog met de kwestie bezig te zijn en Van Suffelen voor een nieuw gesprek uit te nodigen. "En dan lees ik ineens in de media dat al besloten is dat ik definitief het pand moet verlaten", zegt de geëmotioneerde jonge ondernemer.

Geen geld meer
Verhuizen naar een andere plek in het dorp is volgens Van Suffelen geen optie. Dat zou hem weer veel geld gaan kosten. Geld dat er niet meer is, want dat is allemaal in deze sportschool gestoken. "Ik had natuurlijk nooit al mijn geld hierin gestopt als ik vooraf al wist dat ik hier helemaal niet mocht zitten." De ondernemer wil een advocaat in de arm nemen om het besluit aan te vechten.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer