Gesprek over veiligheid paardenweide

Lelystad 7 december 2016
Wethouder John van den Heuvel gaat vrijdag op locatie met de eigenaren van de paardenweide in de Lelystadse wijk Wold overleggen hoe de veiligheid kan worden verbeterd. Dat meldt zijn woordvoerder. In september werd een pony verkracht. Eigenaresse van 'Beauty' Pamela van Geel hield in de raadszaal een emotioneel pleidooi voor meer verlichting in het donkere Woldpark. Maar vervolgens gebeurde er een tijd niets.

Formele houding
Meerdere fracties in de raad ergeren zich aan de formele en passieve houding van het college van burgemeester en wethouders. Het fietspad bij het parkje maakt geen deel uit van het zogeheten hoofdfietspadennetwerk en daarom is verlichting geen optie, zegt de wethouder. Als hij nu zou instemmen met de wensen van Van Geel, vreest hij een toeloop van mensen met soortgelijke verzoeken. Als de bewoners verlichting willen, moeten ze van Van den Heuvel zelf voor de kosten opdraaien.

Pikkedonker
Deze opstelling was voor de fractie van GroenLinks aanleiding om dinsdagavond tijdens de raadsvergadering mondelinge vragen aan de wethouder te stellen. Volgens fractievoorzitter Sjaak Kruis is er geen sprake van een afgelegen gebied omdat de paardenweide ligt ingeklemd tussen drie woonwijken. Ook gaat het om een fietspad van beton dat veel gebruikt wordt. 's Avonds en 's nachts is het pikkedonker, benadrukt Kruis, die vindt dat de politiek moreel verplicht is iets aan de situatie te doen.

Maatwerk
De woordvoerder van de wethouder zegt dat Van den Heuvel in samenwerking met de eigenaren van de paardenweide tot maatwerk wil komen. De gemeente gaat de struiken uitdunnen en is bereid een vorm van verlichting te plaatsen. De bewoners moeten ook bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. Een prima initiatief, vindt Kruis, maar als het tot niets leidt zal GroenLinks op de laatste vergadering van 2016 een motie indienen om een oplossing te forceren.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer