Regio wil garanties over luchthaven

Flevoland 7 december 2016
Duidelijkheid over soort vliegverkeer gevraagd
Luchtverkeersleiding Nederland moet duidelijk aangeven welk soort vliegverkeer er in 2018 op Lelystad Airport mogelijk is, ook al gaat de luchthaven waarschijnlijk pas een jaar later open voor grote vliegtuigen.

Dat hebben de provincie en gemeente Lelystad woensdagavond duidelijk gemaakt in een extra overleg van de Alderstafel Lelystad. Daarin zijn alle partijen die bij het vliegveld betrokken zijn vertegenwoordigd.

Jaar uitstel door Luchtverkeersleiding
Vorige week werd bekend dat Lelystad Airport niet per 1 april 2018 maar pas per april 2019 open gaat voor groot vliegverkeer. Dit omdat Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) niet klaar is met de vliegroutes. LVNL komt nog voor de kerst met een exactere planning.

Stevig gesprek
Volgens de Lelystadse wethouder Jop Fackeldey hebben de betrokken overheden en het bedrijfsleven in een stevig gesprek hun onvrede uitgesproken over de vertraging. Tegelijk hebben ze geaccepteerd dat de nieuwe directeur van LVNL zelf werd opgezadeld met een achterstand op het project Lelystad Airport. De regio wil dat de luchthaven in elk geval bereikbaar is voor vliegtuigen die de onderhoudsbedrijven willen gebruiken.

De directeur van LVNL en Hans Alders wilden na het overleg niet op de inhoud van het gesprek ingaan.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer