allGo nieuwe naam voor busvervoer

ALMERE • Wo 7 december 2016 | 20:39 • Woensdag 7 december 2016 | 20:39
Het busvervoer in Almere zal vanaf december volgend jaar door het leven gaan als allGo. Dat heeft vervoersbedrijf Syntus woensdagavond bekendgemaakt. Syntus neemt het busvervoer over van Connexxion, maar zet dus de naam allGo op alle bussen en haltes.

'Metrolijnen'
Ook de buslijnen krijgen nieuwe namen. Syntus gaat het metrolijnen noemen. Zo wordt lijn 1 in de toekomst M1 Havenmetro. Voor het nachtnet heeft het bedrijf de naam nightFlo bedacht.

Meer bussen tijdens de spits
Tijdens de spits zal op de drukste lijnen elke vijf minuten een bus rijden. Dat zijn twaalf bussen per uur. Buiten de spits neemt dat aantal af naar acht of vier bussen per uur. De nieuwe bussen waarmee Syntus gaat rijden, krijgen een iets kleinere capaciteit dan de huidige.

Geen contant geld
Het betalen met contant geld wordt afgeschaft. Wel kunnen passagiers kaartjes kopen bij automaten die in de bus staan. De precieze dienstregeling wordt op een later moment bekendgemaakt.

Een overzicht van de nieuwe buslijnen:
M1 havenmetro
M2 buitenmetro
M3 muziekmetro
M4 poortmetro
M5 dansmetro
M6 noorderplassenmetro
M7 parkmetro

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel