ChristenUnie en PvdA willen innovatief naar hondenpoep kijken

Almere 11 december 2016
De twee partijen willen er met de raad en wethouder verder over praten.
Een hondentoilet dat hondenpoep verandert in biogas. Een Gronings idee, waar de Almeerse ChristenUnie en PvdA erg van zijn gecharmeerd. Zij zien hierin precies de innovatie die nodig is om Almere hondenpoep vrij te krijgen.

De twee partijen willen volgende week tijdens de politieke markt in gesprek met de raad over hondenpoep. Aanleiding is de aankondiging van wethouder Frits Huis vorige maand dat er een nieuwe hondenuitlaatkaart wordt getekend. De wethouder wil eerst een inventarisatie maken waar onduidelijkheid bestaat over uitlaatgebieden in Almere. Wel geeft Huis aan dat er geen geld is voor extra maatregelen en controles. 

Volgens ChristenUnie en de PvdA is het fijn dat inwoners mee mogen denken over de nieuwe hondenkaart, maar zij willen meer. Donderdag willen zij van Huis horen, waarom er geen geld is te vinden voor extra voorzieningen terwijl daar wel behoefte aan is. Ook willen zij van andere partijen horen of er innovatieve ideeën zijn over hoe hondenpoep tot minder irritatie kan leiden. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer