Syrische kunstenaar opent expositie in Verbeelding

Zeewolde 10 december 2016
De schilder vluchtte uit Syrië
50 doeken hangen in de verbeelding
Bezoek bij de tentoonstelling
De Syrische kunstschilder Firas Kaloussiyh houdt dit weekend een expositie in de Verbeelding in Zeewolde. De Syriër vluchtte zijn land uit en kwam via verschillende omzwervingen in het AZC in Zeewolde terecht. Hij had geen inspiratie meer om kunst te kunnen maken. Dat veranderde toen hij in Zeewolde de familie Koelewijn leerde kennen. Bij hen pakte hij zijn kwast weer op en begon te schilderen. 

De kunstenaar woont inmiddels niet meer op het AZC in Zeewolde. Hij heeft een woning toegewezen gekregen in Rotterdam maar voelt zich nog steeds verbonden met het dorp. Voor hem is het belangrijk dat zijn eerste expositie in Nederland dan ook plaatsvindt in Zeewolde. In Syrië was Kaloussiyh een bekend kunstenaar. Daar heeft hij elf exposities gehad. Daarnaast is de Syriër ook schrijver, dichter en filmmaker. 

Één van zijn in Nederland gemaakte werken wordt gegeven aan de gemeente Zeewolde. De tentoonstelling is alleen dit weekend te zien. De schilder hoopt snel een andere plek te vinden waar hij zijn werk langer kan tentoonstellen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer