Buitenboys gaat door brand getroffen clubhuis verbouwen

ALMERE • Ma 12 december 2016 | 23:16 • Maandag 12 december 2016 | 23:16
Leden van voetbalvereniging Buitenboys in Almere hebben maandagavond met een meerderheid gekozen voor een verbouwing van het clubhuis. Dat meldt voorzitter Richard Langeveld. In maart dit jaar werd het pand getroffen door brand, na kortsluiting in de meterkast.

Binnen de vereniging was discussie ontstaan over de mogelijkheden van nieuwbouw. Oud-voorzitter Rob Mueller was hier een warm voorstander van, maar binnen het bestuur stond hij alleen.

Volgens zijn mede-bestuursleden was nieuwbouw te duur. Een nieuw clubhuis zou 1,1 miljoen euro kosten. Voor de financiering moest er een stichting komen die eigenaar zou worden van het pand. Nadeel van deze constructie is dat de vereniging dan de zeggenschap verliest over het gebouw.

Bovendien zou de nieuwbouw 40% minder vloeroppervlak opleveren dan verbouwing. Buitenboys denkt dat een verbouwing 800.000 euro gaat kosten. De vereniging krijgt nog geld van de verzekering, voor het ontbrekende deel wordt geld geleend.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel