Softwarestoring zorgt opnieuw voor files op Larserweg

Lelystad 14 december 2016
Een softwarestoring heeft ervoor gezorgd dat er woensdagochtend opnieuw lange files stonden op de Larserweg bij Lelystad. Dat zegt Rijkswaterstaat. Automobilisten die vanuit Harderwijk bij McDonalds de A6 op wilden of Lelystad uit wilden moesten rekening houden met  vertraging. Die liep soms op tot 25 minuten.

De verkeerslichten bij de op- en afritten worden vervangen. In de nacht van dinsdag op woensdag trad er een storing op in de oude software en daarom heeft Rijkswaterstaat verkeersregelaars ingezet. Door de dikke mist werden er ook rijstroken afgesloten omdat het anders niet veilig was voor de regelaars. Afgelopen zondag was er ook al een storing waardoor het tijdens de ochtendspits maandagochtend ook erg druk was. 

Woensdag worden de nieuwe stoplichten, inclusief nieuwe software, getest. Het is de bedoeling dat deze tijdens de avondspits werken. Tot die tijd staan er verkeersregelaars op het kruispunt. De oude verkeerslichten worden de komende dagen weggehaald en naar verwachting is alles dan vrijdag klaar. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer