Afzender dreigtweet: ''Ik had het over basketbaltraining''

Almere 14 december 2016
Dat schrijft de school in een brief aan de ouders
De Almeerse jongen die vorige week werd aangehouden omdat hij een dreigtweet plaatste, zegt dat hij met zijn berichtje doelde op een basketbaltraining. De jongen zit op het Arte College in Poort. Hij schreef op Twitter 'Finna shoot up the school morgen', waarmee werd gedacht dat hij op de school zou gaan schieten. 

Een onbezonnen actie
De jongen werd aangehouden en gehoord door de politie. Ook is hij in gesprek gegaan met de schoolleiding. Die laat in een brief aan de ouders weten dat het slechts gaat om een onbezonnen, niet zo bedoelde actie. Daarnaast is de jongen niet eerder in contact geweest met de politie en heeft hij zich nooit op negatieve wijze onderscheiden. De tiener heeft aangegeven de impact van zijn woorden niet te hebben gerealiseerd.

Een tweede kans 
Na het gesprek is besloten de jongen niet van school te verwijderen, omdat iedereen fouten mag maken en een tweede kans verdient. Hij heeft dinsdag een gesprek gehad met zijn jaar- en klasgenoten over het voorval. Ook heeft hij een bericht geschreven dat met de rest van de school en ouders is gedeeld.

De brief
''Het spijt mij oprecht dat ik al deze negatieve emoties heb veroorzaakt.'', schrijft hij in de brief. Ook waarschuwt de tiener jonge twitteraars om goed na te denken over wat je typt op het social medium. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer