ASG worstelt met open houden scholen

ALMERE • Vr 16 december 2016 | 11:29 • Vrijdag 16 december 2016 | 11:29
Is het nog mogelijk om basisscholen met weinig leerlingen in Almere open te houden? Of moet er meer ingezet worden op grotere, rendabelere scholen? Met dit vraagstuk worstelt de Almeerse Scholen Groep.

Almere telt 42 openbare basisscholen. Volgens Ingrid Verheggen van het College van Bestuur hebben scholen in de oudere wijken in de stad te maken met veel lege lokalen. Dat is relatief duur omdat de onderhoudskosten nagenoeg gelijk blijven. 

Goede prognoses maken
De voorzitter van het College van Bestuur gaf donderdagavond op verzoek van de Partij van de Arbeid uitleg op de politieke markt. De organisatie verwacht dit jaar met een financieel tekort af te sluiten. Dit heeft volgens Verheggen te maken met het maken van goede prognoses. "Zo kunnen scholen te maken krijgen met minder aanmeldingen dan verwacht waardoor meer leegstand in de scholen ontstaat, maar er zijn ook scholen die harder groeien dan ingeschat waardoor er meer leerkrachten moesten worden aangesteld."

Volgens Verheggen wordt de komende periode nagedacht over de toekomst van de scholengroep. "Komend jaar gaan we praten met de Raad van Toezicht, de schooldirecteuren en ouders."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel