Sierstruiken Almere niet gekortwiekt om geld te besparen

ALMERE • Vr 16 december 2016 | 15:25 • Vrijdag 16 december 2016 | 15:25
De sierstruikjes in Almere Haven, die praktisch tot aan de grond zijn gesnoeid, zijn niet het slachtoffer van bezuinigingen op het groenonderhoud. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van GroenLinks over het onderwerp.

Bewoonster Bep van Mil beklaagde zich bij de gemeente nadat een medewerker van de groenvoorziening de sneeuwbesstruiken had gekortwiekt. Volgens haar was dat zo 'liefdeloos' gedaan dat de struiken vernield waren geraakt.

Het college schrijft in haar beantwoording van de vragen dat dit soort struiken altijd zo worden gesnoeid. "De gemeente geeft in de gehele stad aannemers de opdracht om het overhangend groen weg te snoeien. Sinds jaar en dag worden de werkzaamheden machinaal uitgevoerd en niet meer handmatig", aldus het college.

Mochten bewoners willen meedenken over een andere manier van snoeien in de wijken, dan wil de gemeente gerust in gesprek. Dan kunnen er zelfbeheer afspraken worden gemaakt.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel