Gemeente leent miljoenen uit voor berooide zelfstandigen

ALMERE • Vr 30 december 2016 | 13:05 • Vrijdag 30 december 2016 | 13:05
Almere wil iets meer dan twee miljoen euro uitlenen aan de Kredietbank Nederland. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Almeerders en zelfstandigen met financiële problemen kunnen bij de Kredietbank een lening afsluiten.

Kredietbanken moeten het geld waarmee ze werken op hun beurt lenen bij gemeenten. In de afgelopen vijftien jaar bestond het kapitaal van de Kredietbank Nederland onder meer uit leningen van de Friese gemeenten en de gemeente Alkmaar.

Verzoek
Door de groei van de vraag naar sociale kredieten, is het vermogen van de Kredietbank nu onvoldoende om de kredieten voor inwoners van Almere te blijven verstrekken. De Friese gemeenten en de gemeente Alkmaar hebben aangegeven geen extra geld te willen geven voor kredieten aan inwoners uit andere gemeenten. Daarom is de gemeente Almere gevraagd om geld uit te lenen voor sociale kredieten voor Almeerders. Binnenkort spreken het college en de gemeenteraad over het voorstel. 

Lelystad
In oktober maakte de gemeente Lelystad al bekend dat zij 1,2 miljoen euro beschikbaar stelt aan de Kredietbank. Van dat geld kunnen Lelystadse ondernemers met financiële problemen geholpen worden. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel