'Zelf oliebollen bakken is traditie'

FLEVOLAND • Za 31 december 2016 | 17:17 • Zaterdag 31 december 2016 | 17:17
Steeds minder mensen mogen dan zelf hun oliebollen bakken, in Flevoland is daar weinig van te merken. Op onze Facebook oproep of we zaterdag bij oliebollenbakkers langs mochten komen, werd volop gereageerd.

Zo werd er vanaf vijf uur zaterdagmorgen al flink gebakken bij de familie Van Hilten in Zeewolde voor het goede doel. De tuin werd er compleet voor omgebouwd. Het ingezamelde geld gaat naar de Stichting Ondersteuning Rhizokids. Zelf verloren ze hun zoontje ook aan deze stofwisselingsziekte vier jaar geleden.

Mirjam Rosier stond in Dronten te bakken in de loods van haar schoonouders. De hele familie komt daar al 15 jaar op oudjaar bijeen. Deze familietraditie zou zij niet willen missen. "Iedereen bij elkaar, de saamhorigheid. Daar gaat het om."

En de traditie wordt ook in huize Deenen in Lelystad hoog gehouden. Daar wordt de Griekse oliebol gemaakt. Dat zijn kleine balletjes zonder krenten, maar wel voorzien van honing met sesamzaadjes, walnoten, chocolade of ijs. Van de beste vriendin van haar moeder leerde Maria hoe ze deze oliebollen moest klaarmaken. 

Wie ook nog graag zijn of haar eigen creaties wil laten zien, kan dat doen bij dit facebookbericht van Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel