Almeerse zaak op 'cold case-kalender' gevangenen

FLEVOLAND • Ma 9 januari 2017 | 8:51 • Maandag 9 januari 2017 | 8:51
De politie vraagt opnieuw de aandacht voor de moord op de Almeerse sportschoolhouder Glenn Crawfurd in 1995.

De Almeerse cold case is één van de 52 zaken op een 'kalender' met onopgeloste misdrijven die bij wijze van proef onder gedetineerden in een aantal gevangenissen wordt verspreid. De coldcaseteams van de politie hopen die zaken met tips van gedetineerden alsnog op te lossen. Voor de onopgeloste zaken is in totaal 800.000 euro beloning uitgeloofd. In de Almeerse cold case is een beloning van 15.000 euro te verdienen.

Almeerder is voor zijn huis doodgeschoten
De destijds 37-jarige Glenn Crawfurd werd op 22 februari 1995 doodgeschoten. Dat gebeurde rond etenstijd, in de parkeergarage onder zijn huis aan de Harderwijkoever in Almere. Tot op de dag van vandaag is onopgehelderd gebleven wie hem heeft doodgeschoten.

Volgens de politie werkte Crawfurd bij een bank aan de Weesperzijde in Amsterdam. Op de fatale dag reed hij in zijn donkergroene Daihatsu Feroza van zijn werk naar huis. Hij tankte onderweg nog bij een tankstation aan de Gooiseweg in Amsterdam.

Vermoedelijk werd hij doodgeschoten vlak nadat hij de auto in de garage onder zijn huis had geparkeerd. Hij is dood in zijn auto gevonden.

Was Crawfurd betrokken bij een mislukte cocaïnedeal? 
Glenn Samuel Crawfurd werd geboren in Amsterdam. Er gaan verhalen rond dat hij midden jaren tachtig betrokken was bij een mislukte cocaïnedeal.

Sinds september 1992 was Crawfurd samen met zijn vrouw eigenaar van sportschool In Shape aan het Ermelopad in Almere. Overdag werkte hij bij een bank in Amsterdam, ’s avonds werkte hij als leraar fitness en aerobics in de sportschool.

[https://www.youtube.com/watch?v=vU06axQbSzw]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel