Sportverenigingen klagen over hoge tarieven

DRONTEN • Di 10 januari 2017 | 11:03 • Dinsdag 10 januari 2017 | 11:03
De huur voor sportvelden in Dronten wordt te hoog. Dat vinden sportverenigingen ASV Dronten, BAS Voetbal, Reaal Dronten en Swift '64. 

Gezamenlijk hebben zij een brief gestuurd naar de Dronter gemeenteraad omdat zij het niet eens zijn met de hoge huurtarieven. Ook gaan zij met de raadsfracties in gesprek over het sportbeleid. Dat laat voorzitter van ASV Dronten André Aasman weten.

De huur stijgt elk jaar. Inmiddels is de huur zo hoog dat de verenigingen de exploitatie met moeite rond kunnen krijgen. "We moeten steeds meer een beroep doen op sponsorinkomsten of we moeten de contributies verhogen. Dat kan niet de bedoeling zijn want sportverenigingen hebben een belangrijke maatschappelijke functie", aldus Aasman. 

De sportverenigingen willen een onafhankelijke indexering voor de huur van de sportvelden. Zij gaan ervan uit dat de huur dan lager uitvalt, net als de huur van sportvelden in buurgemeenten. 





 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel