Cel geëist voor verduistering tonnen van baas

Flevoland 10 januari 2017
Voor de rechtbank in Lelystad is achttien maanden cel waarvan zes voorwaardelijk geëist tegen een 46-jarige Almeerse. De vrouw zou vanaf 2014 als financieel medewerkster 700.000 euro hebben verduisterd van haar werkgever, een bedrijf in sportvoedingsmiddelen.
 
Een week na de ontdekking, in maart 2016, bekende de Almeerse dat zij verantwoordelijk was voor de verdwijning van het geld. De vrouw was gokverslaafd en verloor daardoor bijna 900.000 euro. 

Bedrijf bijna failliet
Na de eerste verduistering vulde ze het ene gat met het andere. De officier verbaasde zich erover dat ze in die tijd nooit eens aan de slachtoffers van de fraude heeft gedacht en hulp is gaan zoeken. De eigenaar van het bedrijf ging bijna failliet aan de diefstal. Hij verkocht zijn auto en haalde zijn dochter van de loonlijst om zijn bedrijf te redden. Inmiddels heeft hij een eenmansbedrijf.
 
De verdachte werkte achttien jaar bij het bedrijf en genoot het volledige vertrouwen. De eigenaar liet tijdens de zitting weten dat ondanks het leed dat hem en zijn familie is toegebracht, de vrouw nooit enig gebaar naar hem heeft gemaakt de afgelopen tijd.

De rechtbank doet op 24 januari uitspraak.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer