Advocaat: derde verdachte in drugszaak zoek

Flevoland 11 januari 2017
Waar is de derde verdachte in een drugszaak? Dat vroeg de advocaat van één van de verdachten zich woensdag af voor de rechtbank in Lelystad.

Twee mannen van 36 en 21 worden verdacht van onder meer het bezitten van tientallen plastic zakjes met cocaïne en heroïne en de handel daarin. Die handel zou onder meer in Emmeloord, Bant, Nagele en op Urk plaats hebben gevonden. De 36-jarige had ook een alarmpistool met scherpe patronen in bezit, aldus het Openbaar Ministerie. De jongste verdachte wordt nog verdacht van een woninginbraak in Almere. 

Derde verdachte niet in dossier
Volgens de advocaat van de jongste verdachte hadden getuigen het over een derde verdachte. Die zouden ze op een foto hebben aangewezen. In het strafdossier wordt daar niet over gesproken. De officier van justitie verzette zich tegen een verzoek van de raadsman om twee agenten hierover nader te horen. Volgens haar is voldoende duidelijk wat er is gebeurd.

Ook de rechters zagen onvoldoende belang in het horen van de twee agenten over een mogelijk andere verdachte. De zaak wordt op 24 mei inhoudelijk behandeld. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer