AS'80-jeugd uit voorzorg niet meer op kunstgras

ALMERE • Vr 13 januari 2017 | 9:41 • Vrijdag 13 januari 2017 | 9:41
Voetbalvereniging AS’80 in Almere laat jeugdspelers van 11 jaar of jonger uit voorzorg niet meer op kunstgras spelen. De club probeert de uitwedstrijden voor jeugdspelers ook op normaal gras te laten spelen. Verder trainen alle AS'80 keepers voorlopig niet meer op kunstgras. 

Het bestuur neemt de maatregelen na het bekijken van een uitzending van het tv-programma Zembla. Op basis van die uitzending van 28 december concludeert AS'80 dat het nog steeds onduidelijk is of spelen op kunstgras schadelijk is voor de gezondheid. Rubber korrels in de velden zouden mogelijk kankerverwekkend zijn.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maakte eind vorig jaar na onderzoek bekend dat de kans om kanker van de korrels te krijgen erg klein is. Die uitkomst stelde AS'80 voldoende gerust om weer op kunstgras te gaan spelen. Het bestuur komt daar nu deels op terug. 

AS'80 houdt zaterdag 21 januari een inloopmiddag. Het bestuur wil dan met de leden bespreken hoe het verder moet met de problematiek rond kunstgras.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel