Machinisten slaan drie keer per week station Buiten over

ALMERE • Vr 13 januari 2017 | 14:04 • Vrijdag 13 januari 2017 | 14:04
Treinmachinisten slaan gemiddeld drie keer per week station Almere Buiten over sinds de nieuwe dienstregeling van kracht is. Dat laat een woordvoerder van de NS weten. Vanaf december is Almere Buiten weer een tussenstop voor intercity's. 

De NS vindt de situatie erg vervelend en gaat er extra hard aan werken om machinisten beter te informeren over de nieuwe tussenstop. De NS verklaart dat de machinisten vaak al jarenlang op het traject Lelystad-Schiphol-Dordrecht rijden en nog niet allemaal zijn gewend aan de vernieuwde dienstregeling met een stop in Buiten. 

Als de bestuurders eenmaal door hebben dat ze het station dreigen over te slaan, is het moeilijk om de zware trein te laten stoppen, zegt NS. Als het lukt proberen machinisten daarom alsnog te stoppen op station Almere Oostvaarders.

Hoewel de NS baalt van de cijfers, benadrukt ze dat Buiten niet aan de lopende band wordt overgeslagen. Dagelijks stoppen er 64 intercity's op het station. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel