Poldermolenweg-moordenaar viel Britse agenten aan

ALMERE • Vr 13 januari 2017 | 14:40 • Vrijdag 13 januari 2017 | 14:40
Een man die in 2007 is veroordeeld voor moord op zijn Chinese huurster in Almere, heeft vorig jaar in Engeland twee agenten aangevallen met een hamer. Tijdens de rechtszaak voerde zijn advocaat aan dat hij gestresst was omdat het verkeer in Engeland aan de andere kant van de weg reed.

Het voorval gebeurde begin 2016 in Crawley, West-Sussex. De man viel twee agenten aan die een inbraak onderzochten. Eén van de agenten moest naar het ziekenhuis, maar is volgens The Daily Mail weer hersteld van zijn verwondingen. Afgelopen week moest hij voorkomen voor deze daad, waarbij ook zijn verleden naar boven kwam. Politici in Groot-Brittannië zijn boos dat Nederland niet gewaarschuwd heeft voor deze Afghaanse Nederlander.

Poldermolenweg-moord
Op 15 juni 2006 wordt een Chinese vrouw dood gevonden in haar appartement aan de Poldermolenweg in Almere. Al snel wordt de verhuurder van het appartement aangehouden. Het is de 24-jarige Jamshid P., hij kwam als vluchteling vanuit Afghanistan naar Nederland. De man bekent dat hij de keel van het slachtoffer heeft doorgesneden en wordt veroordeeld tot 12 jaar cel. In 2014 kwam hij op vrije voeten, na het uitzitten van tweederde van zijn straf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel