Zonnewoningen Almere Poort in schaduw door nieuwe flat

ALMERE • Vr 13 januari 2017 | 16:21 • Vrijdag 13 januari 2017 | 16:21
Enkele bewoners van zogenoemde zonnewoningen in Almere Poort zijn boos op de gemeente. Die heeft een vergunning verstrekt voor de bouw van een flat pal voor hun deur. De zonnewoningen aan de Roald Amundsenstraat zijn zelfvoorzienend door de vele zonnepanelen langs de gevel. De flat in aanbouw is zo hoog dat de zonnewoningen daardoor nu in de schaduw staan.

Bewoner Nico Heijen is stomverbaasd. De gemeente heeft de bewoners op geen enkele manier geïnformeerd over het hoge gebouw, zegt hij. "Pas toen de bouwvakkers door bleven bouwen na drie etages bleek dat het gebouw 25 meter hoog zou worden. Ik ben de mooiste zonuren van de dag kwijt en dat kost mij geld', aldus Heijnen.

Ook buurman Shapoor Najeb voelt zich bekocht. Zijn woning was klimaatneutraal dankzij de ruim 100 zonnepanelen en twee windturbines op het dak. Het nieuwe gebouw heeft niet alleen de zon maar ook de wind weggenomen, zegt hij. Hij vindt dat de gemeente hem moet compenseren.

De gemeente laat in een reactie weten de verwarring te betreuren. Volgens een woordvoerder stond het pand eerst gepland in het Europakwartier. De bewoners daar waren op de hoogte gesteld van de bouw. Toen later werd besloten het pand te verplaatsen naar het Columbuskwartier, is verzuimd ook die bewoners apart te informeren. De gemeente wil binnenkort alsnog een informatiebijeenkomst organiseren. De PVV wil het onderwerp bespreken op de Politieke Markt.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel