Protest bewoners tegen grasbetontegels succesvol

ALMERE • Vr 13 januari 2017 | 16:44 • Vrijdag 13 januari 2017 | 16:44
Een handtekeningenactie van bewoners op de Klavergriend in Almere Haven is een succes. 84 bewoners ondertekenden een petitie waarin de gemeente Almere werd opgeroepen om geen grasbetontegels in het wijkje te gebruiken.

Grasbetontegels hebben een open structuur en dat vinden de bewoners niet prettig. De gemeente komt de bewoners tegemoet en bestraat de wijk nu met gesloten verharding.

De wijk wordt op dit moment opgeknapt door de gemeente en aannemersbedrijf Boskalis. De bestrating is niet het enige punt van discussie. Een aantal bewoners is ook ontevreden over de keuze voor de nieuwe beplanting.

Er is gekozen voor Kardinaalshoed, maar de groep ziet liever de aanplant van Hypericum. De gemeente laat alle bewoners in de wijk nu kiezen tussen de twee plantsoorten.

Door alle wijzigingen duren de werkzaamheden op de Klavergriend langer. De gemeente geeft aan dat de bewoners hierdoor lastiger hun auto voor de deur kunnen parkeren. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel