Partijen willen hoorzitting over faunabeheer

FLEVOLAND • Ma 16 januari 2017 | 9:46 • Maandag 16 januari 2017 | 9:46
Drie partijen in Provinciale Staten willen een hoorzitting organiseren over het faunabeheer in de Oostvaardersplassen. De Partij voor de Dieren, de PvdA en GroenLinks willen experts en wetenschappers daar laten reageren op het initiatiefvoorstel van de SGP en VVD om het aantal grote grazers in dat gebied fors terug te brengen.

De partijen zullen dat woensdag voorstellen in een commissievergadering van Provinciale Staten waar het plan van de SGP en VVD wordt besproken.

Ze willen eerst een zo volledig mogelijk beeld krijgen over de haalbaarheid en de effecten voordat er een besluit genomen wordt. Het initiatiefvoorstel roept bij de drie partijen veel vragen op en heeft volgens hen ook veel maatschappelijke onrust veroorzaakt. 

'Geen loopgraven'
Het CDA heeft al laten weten dat het het jammer vindt, dat allerlei partijen loodrecht tegenover elkaar staan in deze discussie. Het innemen van 'loopgraven' noemt de partij geen goede basis om met elkaar tot een overeenstemming te komen. De christen-democraten willen juist gezamenlijk een werkbare visie en beheerplan opstellen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel