Brouwerij Praght gaat verder als zelfstandige onderneming

DRONTEN • Ma 16 januari 2017 | 15:30 • Maandag 16 januari 2017 | 15:30
Brouwerij Praght in Dronten gaat verder als zelfstandige onderneming. Zorginstelling Triade heeft het bedrijf maandag overgedragen aan brouwer Maurice Bouma, die Praght al bijna tien jaar runt.

Praght ging in 2007 van start in een schuur bij de dorpsboerderij van Triade aan de Wisentweg. De brouwerij biedt dagbesteding aan mensen met een beperking. Onder leiding van een beheerder en een brouwer worden er met cliënten van de zorginstelling verschillende soorten bier gebrouwen.

Triade heeft op termijn andere plannen met de schuur. Brouwer Maurice is daarom op zoek naar een ander pand. Hij wil het liefst wel met de brouwerij in Dronten blijven. De Triade-cliënten blijven gewoon bij de brouwerij werken en de meesten van hen wonen in Dronten.

Bouma denkt erover om op de nieuwe locatie de capaciteit iets te verhogen, zodat het brouwen van de verschillende speciaal bieren wat efficiënter en rendabeler wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel