Vogelbescherming bezorgd over Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Di 17 januari 2017 | 16:11 • Dinsdag 17 januari 2017 | 16:11
Vogelbescherming Nederland maakt zich grote zorgen over de plannen voor de Oostvaardersplassen. De organisatie is bang dat het verminderen van het aantal grote grazers en het stimuleren van toerisme in het gebied slecht zijn voor de vogelstand.

Woensdag praten Provinciale Staten over een voorstel van SGP en VVD om het beheer van het natuurgebied te veranderen. Vogelbescherming Nederland waarschuwt de Staten, dat de vogels niet de dupe mogen worden van dat beheer.

Natuurherstel
Ze wijst op het internationale belang van de Oostvaardersplassen voor meer dan 30 vaak zeldzame vogelsoorten. Met bijna 20 van die soorten gaat het al niet goed. Die soorten zouden zich moeten kunnen herstellen. Minder grote grazers en meer toeristen in het gebied zouden dat natuurherstel in de weg staan.

Vliegveld
Ook maakt Vogelbescherming zich er zorgen over, dat SGP en VVD in het beheer rekening willen houden met de uitbreiding van vliegveld Lelystad. Dat is de wereld op zijn kop zetten, vindt de organisatie. De ontwikkeling van de natuur zou voorrang moeten krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel