Grote aanloop voor kringloopwinkel Basisz

BIDDINGHUIZEN • Za 21 januari 2017 | 10:21 • Zaterdag 21 januari 2017 | 10:21
"Kringloopwinkel de Basisz is een aanwinst voor het dorp Biddinghuizen". Dat geluid was zaterdagochtend te horen in de nieuwe vestiging van Basisz aan De Dreef. De kringloopwinkel komt oorspronkelijk uit Zeewolde en is al 10 jaar een goedlopend concept. Naast de verkoop van tweedehands spulletjes kunnen bezoekers er koffie en thee drinken. Verder is de Basisz een leerwerkbedrijf voor jongeren.

De kringloopwinkel werd vrijdagavond geopend. Het initiatief voor Basisz Biddinghuizen is gelegd door Dyane van Bavel en Jolanda Mailly. De twee dames waren beiden op zoek naar meer leefbaarheid, saamhorigheid en gezelligheid in hun dorp en dachten dat met een Basisz te kunnen bereiken. De twee liepen stage in Zeewolde en waren direct enthousiast: "Iedereen komt samen in De Basisz, er is geen onderscheid tussen mensen en dat zorgt voor de goede sfeer. Iets wat wij in Biddinghuizen ook heel graag willen".

In het project is ruimte voor iedereen die wel een zetje in de rug kan gebruiken of een duwtje de goede richting nodig heeft. Dyane van Bavel zegt daarover: "Het belangrijkste is dat we een fijne plek creëren waardoor het centrum en het dorp nog leuker worden. Je hoort wel eens gemopper over de leefbaarheid in de kleine dorpen: met De Basisz Biddinghuizen weten we zeker dat de levendigheid nog meer op gang komt"

[https://twitter.com/AatdeJonge/status/822520484139044865]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel