'Eetkamer' provinciale winnaar Kern met Pit

LUTTELGEEST • Za 21 januari 2017 | 23:03 • Zaterdag 21 januari 2017 | 23:03
De Eetkamerfunctie van het project de Ontmoeting in Luttelgeest is uitgeroepen tot Flevolands beste idee voor de competitie Kern met Pit 2016. Dat is een initiatief dat werkt aan het verbeteren van de leefbaarheid van kleine kernen op het platteland. 

Luttelgeest kent een bloeiend verenigingsleven, maar het voorzieningenniveau is de afgelopen jaren afgenomen. Zo is er geen winkel, restaurant en huisarts meer in het dorp. Veel mensen kunnen voor hulp vertrouwen op familie of vrienden, maar er is een groep waarvoor dit niet geldt.

De Ontmoeting
Inwoners van Luttelgeest zijn daarom het project de Ontmoeting in verenigingsgebouw de Bosfluiter begonnen. Twee keer per week kunnen dorpsbewoners daar naar toe. Sinds vorig jaar is daar het initiatief Eetkamerfunctie aan toegevoegd. Iedere twee weken koken vrijwilligers voor zo'n 50 mensen die hulp goed kunnen gebruiken. Van alle gemaakte gerechten is onlangs een receptenboekje gemaakt.

Landelijke prijs
Het project kreeg zaterdag bij de provinciale verkiezing naast een trofee ook een prijs van 1.500 euro toegekend. De Eetkamerfunctie strijdt eind maart voor de landelijke prijs Kern met Pit. Dan maakt het initiatief kans op nog eens 3.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel